BruggeDe zeeTubeTube TuinTube Living 1Tube Living 0
 
 

Vakantiewoning Tube***** Brugge

Omgeving

De TUBE***** is gelegen midden de Zwinpolder regio en het Brugse Ommeland. De Polders bieden U natuur in een fiets- en wandelvriendelijke waterrijke omgeving met gezellige haltes. Natuurlijk biedt Brugge als cultuurstad heel wat mogelijkheden, maar er is meer ...

Documentatiemateriaal van deze en diverse activiteiten vind u in De TUBE*****

 

De dorpswoning

De dorpswoning, De Tube*****, is gelegen in het polderdorp Dudzele, samen met Lissewege één van de kleinere, typische oorspronkelijke polderdorpen en deelgemeenten van Brugge. Dudzele is van oudsher bekend als “Duda-seele”; een verhoogde terp waar een Friese herder “Duda” zijn eerste “Seele”; een nederzetting had. De ruïne van de Oude Romaanse Toren symboliseert nog steeds het roemrijke verleden.

 

Dudzele

Dudzele is uniek en centraal gelegen in de Noordelijke wijds uitgestrekte polders van hetBrugse Ommeland. Ontstaan uit de Zwinmonding, midden de diversiteit van het vlakke land, gevormd door schorren en kreken, weilanden, akkers en afwateringskanalen met majestueuze bomenrijen van hoge populieren tot pronkerige knotwilgen die het landschap tot een blijvend schilderij vormen.

Dudzele ligt centraal tussen Brugge en de Noordzee. Sluis en Damme, Lissewege, Oostkerke, Hoeke en Lapscheure vertolken de historiek van onze streek. Recreatieve oorden langsheen onze Noordzeekust van Knokke – Duinbergen – Heist – Zeebrugge via Blankenberge tot Wenduine en De Haan zijn makkelijk bereikbaar met de fiets via prachtige landelijke wegen.

Zo fiets je ondermeer in ruim een halfuur naar het natuurreservaat “Het Zwin” te Knokke-Heist, de “Uitkerkse Polders” te Blankenberge of de Damse Polders. Ook mooie wandelwegen leiden je erheen.

 

Openbaar vervoer

De Lijn voorziet in een busverbinding vanuit Brugge Station via Knokke-Heist en Sluis tot in Breskens (NL) met aansluitingen per trein als overzetboot.